FILM I VÅRDEN och filmskapandet som en riktigt lyckad metod

I februari 2014 genomförde Skaparvärket en kurs, den första i sitt slag, där vi använder oss av filmen som en kreativ teknik med Identitet som tema.

Kursledare var Ingunn Vatnøy, Mette Aakerholm Gardell och Ellinor Hallin

TACK TACK alla ni deltagare som var med å gjorde kursen oförglömlig intressant och spännande. Ni jobbar dagligen på ett äldreboende, en seniorskola, i en grupp som arbetar med unga tjejer och på gymnasieskola med mediepedagogisk inriktning. Ni var modiga, lekfulla och arbetade stenhårt i processen och resultaten blev därefter – oerhört intressanta filmer som väckte mycket i oss alla och som stannar kvar – och det bara på några få dagar med en mobilkamera…

Ni sammanfattade kursen med att ni alla har haft väldigt fina processer, båda personliga och yrkesmässiga. Att det har hänt mycket med er på väldigt kort tid och att det har väckt ett stort intresse för att ta tekniken vidare, lära sig mer, mer om film och det dokumentära uttrycket, utforska mer, berätta mer.  Att ni önskar å ta det med tillbaka till vardagen och in i arbetet och att ni generellt känner er mer medvetna, kreativa och nyfikna.

Vi som kursledare tyckte IDENTITET passade oerhört bra som överskrift för denna kurs. Växlingen mellan teckning, rörelse i rummet, arbetet med dikt/ord och samtal, i kombination med filmningen, gav stark dynamik och väckte berättarlusten i alla.

Vi hade i tillägg en väldigt god process med er, och är SÅ STOLTA över å presentera två klipp från de filmer som skapades under arbetsprocessen här. Så tack till Film Stockholm ved Anita Hjelm och Charlotte Carlsson som medarrangörer. Vi gör det igen!

Från BLOMST OCH RØD SIRKEL (Norsk) och MITT GRÅA HÅR (Svensk)

TITTA HÄR: https://vimeo.com/user27764511

 

Bild BildBildBildBildBild

Lämna en kommentar